Makkelijk

Weerwolven

-
4.3 van de 5 sterren
Aantal spelers: 8-18
Geschikte leeftijd: Vanaf 10 jaar

De weerwolven van Wakkerdam is een kaartspel wat je met 8 tot 18 spelers kan spelen. Dit is een van de enigste spelen wat je met een grote groep spelers kan spelen. De groep wordt in twee groepen ingedeeld.

De ene groep zijn “burgers” en de andere groep zijn de “weerwolven”. Het spel wordt geleid door een neutrale spelleider. Het spel verloopt in achtereenvolgende dagen en nachten. ’s nachts wordt er een onschuldige burger uitgekozen die vermoord word door de weerwolven. Overdag zoeken de burgers naar wie de weerwolven zijn en wordt er eentje op de brandstapel gegooid. De burgers willen alle weerwolven doden en de weerwolven de burgers.

Hoe speel je het spel?

Hieronder geven we een uitleg over hoe het spel werkt.

Weerwolven

1. Spelleider en rol

Het spel begint met het aanwijzen van een spelleider. De rest van de spelers krijgen een kaart met hun rol. Dat kan zijn een burger, weerwolven of speciale krachten zoals een heks, onschuldig meisje, cupido, ziener of jager.

Weerwolven

2. Rondes overleven

Elke nacht doen alle spelers hun ogen dicht. De zieneres kan beslissen om een kaart van een andere speler in te zien. De spelleider laat dit zien. De zieneres sluit de ogen en de weerwolven mogen hun ogen open doen. Zij kiezen een burger uit die vermoord moet worden. Het onschuldige meisje mag snel kijken wie de weerwolven zijn. De heks kan uiteindelijk besluiten om het slachtoffer te redden of iemand anders te vergiftigen.

Weerwolven

3. Win het spel

Het spel is gewonnen wanneer de weerwolven alle burgers hebben vermoord of de burgers alle weerwolven hebben ontmaskerd.

Koop dit spel:

Logo Amazon

Koop dit spel bij Amazon

Ik wil dit kopen

Schrijf zelf een review

Koop dit spel bij de volgende winkels:
Logo amazon.com