Makkelijk

Valse motten

-
4.5 van de 5 sterren
Aantal spelers: 3-5
Geschikte leeftijd: Vanaf 6 jaar

Bij het spel valse motten mag je valsspelen of moet je het zelfs om te kunnen winnen. Iedereen krijgt een stapel kaarten. Eén iemand is een bewakingskever en moet iedereen in de gaten houden. De valse motten kaarten moet je op een één of andere manier laten verdwijnen. Je kunt het in je mouw stoppen, achter je nek in je kleding laten glijden of op de grond laten vallen.

De bewakingskever moet het in de gaten houden. Ziet hij hoe je een kaart wegtovert, dan ben jij de bewakingskever. Iedereen moet ook om de beurt een kaart opleggen en je kunt elkaar pesten met kaarten. Degene die als eerste door zijn kaarten is, wint dit spel.

Hoe speel je het spel?

Hieronder geven we een uitleg over hoe het spel werkt.

Valse motten 1

1. Verdeel de kaarten

Iedereen krijgt een stapel kaarten. Wijs iemand aan die de bewakingskever wordt. Het is de bedoeling dat je om de beurt een kaart oplegt. Ondertussen mag je kaarten laten verdwijnen zonder dat de bewakingskever dit doorheeft.

Valse motten 2

2. Wordt niet ontdekt!

Wanneer de bewakingskever heeft gezien hoe een kaart werd verstopt geeft hij de beurt aan degene bij wie hij dit heeft gezien. Nu doet hij weer mee en mag ook kaarten laten verdwijnen. Word je ten onrechte beschuldigd? Dan moet de bewakingskever een kaart van de stapel trekken.

Valse motten 3

3. Dit betekenen de kaarten:

Spin: een speler mag zijn kaart weggeven aan een andere speler. Dit mag geen valsspelende mot zijn.
Mug:
wanneer deze kaart wordt neergelegd, moeten alle spelers zo snel mogelijk hun hand op deze kaart leggen. De langzaamste krijgt van alle andere spelers een handkaart. Dit mag geen mot zijn.
Kakkerlak: wordt deze kaart neergelegd, moeten alle andere spelers een kaart met hetzelfde nummer neerleggen. Enkel de snelste speler mag de kaart laten liggen.
Mier: wanneer deze kaart wordt neergelegd, moeten alle andere spelers een kaart van de stapel pakken.
Mot: deze mag je niet weggeven of op de stapel leggen. Deze moet je laten verdwijnen

Valse motten 4

4. Het spel is klaar

Wanneer een speler geen kaarten mee heeft, wint hij het spel. Het leuke aan dit spel is dat je onverwachts de bewakingskever kan worden en daardoor heel veel kaarten krijgt.

Koop dit spel:

Logo Amazon

Koop dit spel bij Amazon

Ik wil dit kopen

Schrijf zelf een review

Koop dit spel bij de volgende winkels:
Logo amazon.com