Moeilijk

Ticket to ride

-
4.6 van de 5 sterren
Aantal spelers: 2-4
Geschikte leeftijd: Vanaf 8 jaar

Bij het bordspel Ticket To Ride is het de bedoeling om zoveel mogelijk wagons te verzamelen en om zoveel mogelijk routes te gaan maken. Van het ene punt naar het andere. Voor het aantal wagons die gebruikt om van het ene punt naar het andere te komen krijg je punten. Degene met de meeste punten wint het spel.

Je moet met kaarten wagons kopen. Het is de bedoeling om deze kaarten dus te sparen om wagons te kopen de route naar jouw eindbestemming vol te maken. Het kan gebeuren dat een tegenstander jouw route inpikt. Dan moet je een alternatieve route bedenken wat misschien meer tijd en wagons kost.

Hoe speel je het spel?

Hieronder geven we een uitleg over hoe het spel werkt.

Ticket to ride

1. Kies een kleur

Het spel begint met het kiezen van een kleur. Daarnaast krijgt iedereen twee kaarten met routes. Het is de bedoeling dat je aan het einde deze routes hebt gehaald met je wagons.

Ticket to ride

2. Koop wagons met kaarten

Het is de bedoeling dat je wagons koopt met kaarten die je hebt gekregen. Heb je voor je route 4 wagons nodig? Dan moet je 4 wagons eerst kopen met 4 kaarten van dezelfde kleur. Daarna kun je je route gaan leggen. De joker kaarten mag je zelf een kleur kiezen.

Ticket to ride

3. Door je route heen?

Wanneer je door je route heen bent kun je meerdere routes gaan doen. Je hebt grotere afstanden waar je veel punten voor krijgt maar ook kleinere afstanden. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je route klaar moet zijn wanneer het spel eindigt.

Ticket to ride

4. Het spel eindigt

Wanneer een speler nog maar  twee of minder wagons heeft, begint iedereen aan de laatste ronde. Dan moeten alle routes klaar zijn. Degene met de meeste wagons wint het spel. Wanneer een route niet volledig is, worden dat puntenaftrek.

Conclusie

Het is een erg leuk spel om te spelen. Het is strategisch nadenken en uitvoeren. Dat kan het wat moeilijker maken maar heel tof en origineel om te spelen.

Koop dit spel:

Logo Amazon

Koop dit spel bij Amazon

Ik wil dit kopen

Schrijf zelf een review

Koop dit spel bij de volgende winkels:
Logo amazon.com