Gemiddeld

Skip-bo

-
4.6 van de 5 sterren
Aantal spelers: 2-6
Geschikte leeftijd: Vanaf 8 jaar

Skipbo is gemaakt door de makers van Uno. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk je kaarten kwijt te raken. Iedere speler krijgt een stapel van 30 kaarten als je met 5 of 6 spelers speelt krijg je een stapel van 20 kaarten.

Deze stapel kaarten liggen met het motief naar boven. Deze stapel moet je kwijt zien te raken. Als je stapel op is, heb je gewonnen. Helaas mag je niet zomaar kaarten opleggen. Alle kaarten zijn genummerd. Van 1 t/m 12. Je moet deze dan ook op volgorde worden opgelegd. Er kunnen 4 stapels worden gevormd. Je moet 5 handkaarten hebben.

Hoe speel je het spel?

Hieronder geven we een uitleg over hoe het spel werkt.

Skip-Bo 1

1. Verdeel de kaarten en mag stapelen

Verdeel de kaarten en zorg dat iedereen 30 kaarten krijgt of als je met meer dan 5 personen speelt 20 kaarten. Deze kaarten moeten ondersteboven met het motief naar boven op de tafel liggen. Iedereen krijgt 5 handkaarten. De eerste speler begint met het opleggen van een 1, en legt zo alle kaarten van 1 t/m 12 neer.

Skip-Bo 2

2. Zorg dat je “trekstapel” kleiner wordt

Je hebt een “trekstapel”. Dat zijn de 20 of 30 kaarten. Je moet zorgen dat deze stapel kleiner wordt. Helaas kun je vaak deze kaart niet opleggen.

Skip-Bo 4

3. Het spel winnen.

Degene waarvan als eerste zijn “trekstapel” op is, wint het spel.

Koop dit spel:

Logo Amazon

Koop dit spel bij Amazon

Ik wil dit kopen

Schrijf zelf een review

Koop dit spel bij de volgende winkels:
Logo amazon.com