Makkelijk

Saboteur

-
4.8 van de 5 sterren
Aantal spelers: 3-10
Geschikte leeftijd: Vanaf 8 jaar

Het kaartspel Saboteur kun je met 3 tot 10 spelers spellen. Bij het spel Saboteurs heb je twee teams. Deze teams moeten met elkaar samen werken om te zorgen dat het andere team niet wint. Je hebt team kabouters en team saboteurs.

De saboteurs moeten ervoor zorgen dat de gangen die de kabouters maken om bij het goud te komen te laten instorten of het gereedschap van de kabouters te slopen. Wanneer de kabouters het goud vinden, winnen ze de ronde, wanneer ze het het goed niet bereiken winnen de saboteurs.

Hoe speel je het spel?

Hieronder geven we een uitleg over hoe het spel werkt.

Saboteur

1. Verdeel de spelers in teams

Iedere speler krijgt een kaart. De andere spelers mogen niet weten wat er op dit kaartje staat. Hierop staat of een kabouter of je bent een saboteur. Niemand weet van elkaar wat ze zijn.

Saboteur

2. Ga samenwerken

Er liggen drie kaartjes aan de ene kant onder elkaar. Op een van deze kaarten staat het goud. De kabouters moeten hiernaartoe. Iedere speler moet een andere kaart neerleggen of een kaart trekken, dit zijn de tunnels. Zorg dat ze aansluiten voor de kabouters en de saboteurs moeten zorgen dat de tunnels instorten of zorgen dat de kabouters niet meer verder kunnen werken met pestkaarten. Ook kun je een kaart trekken om te kijken onder welke kaart het goed ligt.

Saboteur

3. Het einde van het spel

Wanneer de kabouters bij het goud aankomen, winnen de kabouters. Wanneer het na 7 kaarten niet gelukt is om bij de juiste kaart te komen? Dan winnen de saboteurs.

Conclusie

Het leuke aan dit spel is dat je het met veel mensen kunt spelen. Daarnaast is het een spel waarbij je moet samen spelen. Twee teams moet vormen. Er zijn weinig spelen waarbij dit het geval is. Ook is dit geen moeilijk spel, en makkelijk te spelen voor alle leeftijden.

Koop dit spel:

Logo Amazon

Koop dit spel bij Amazon

Ik wil dit kopen

Schrijf zelf een review

Koop dit spel bij de volgende winkels:
Logo amazon.com