Gemiddeld

Regenwormen

-
4.9 van de 5 sterren
Aantal spelers: 2-7
Geschikte leeftijd: Vanaf 8 jaar

Regenwormen is een dobbelspel waarbij je zoveel mogelijk stenen met regenwormen moet verzamelen. Degene die de meeste stenen heeft, is de winnaar van het spel. In het spel zijn de spelers hongerige kippen die op zoek zijn naar regenwormen.

Om te beginnen moet je eerst alle 16 stenen in oplopende volgorde op tafel leggen. Leg ze niet in het midden er moet nog genoeg ruimte zijn om te dobbelen met 8 dobbelstenen.

Hoe speel je het spel?

Hieronder geven we een uitleg over hoe het spel werkt.

1. Begin van het spel

De jongste speler mag beginnen. Je moet met alle 8 dobbelstenen gooien. De speler kiest een symbool. Bijvoorbeeld een 2 en 4. Alle dobbelstenen met deze symbolen worden aan de kant gelegd. Gooi met de overgebleven dobbelstenen opnieuw. Leg de stenen opzij die een ander symbool hebben. Als je totaal hoger dan 20 is en je hebt ten minste een regenworm gegooid. Dan mag je de steen met de betreffende getal pakken. Heeft een andere speler deze steen in zijn bezit? Pak hem dan af!

2. Verloop van het spel

Wanneer het totaal uitkomt op een getal die je al hebt? Dan moet je deze weer inleveren. Je moet proberen om op tijd te stoppen met het gooien van de dobbelstenen. Als je alleen maar symbolen gooit die je al eens hebt gehad, dan ben je af en moet je de steen inleveren.

3. Einde van het spel

Wanneer alle stenen uit de rij zijn gepakt, stopt het spel! Dan moet je gaan kijken wie de meeste regenwormen op zijn stenen heeft staan. De speler met de meeste regenwormen wint het spel.

Conclusie

Het is een leuk spel om met de familie te spelen, je kunt het vanaf 8 jaar spelen. Het is een geluksspel, waardoor ook al speel je tactisch nog steeds kan verliezen. Dat maakt het spel erg leuk!

Koop dit spel:

Logo Amazon

Koop dit spel bij Amazon

Ik wil dit kopen

Schrijf zelf een review

Koop dit spel bij de volgende winkels:
Logo amazon.com