Makkelijk

Ligretto

-
4.8 van de 5 sterren
Aantal spelers: 2-4
Geschikte leeftijd: Vanaf 6 jaar

Ligretto is een spel waarbij je zo snel mogelijk je kaarten kwijt maken. Bij dit spel hoef je niet op je beurt te wachten. De fabrikant heeft drie verschillende kleuren uitgebracht. Groen, rood en blauw, als je deze kleuren combineert kun je dit spel met 12 spelers spelen.

Met de normale kleur kun je dit spel met 2 tot 4 spelers spellen.

Hoe speel je het spel?

Hieronder geven we een uitleg over hoe het spel werkt.

1. Verdeel de kaarten

In totaal zijn er 160 kaarten te verdelen. Iedere speler krijgt 40 kaarten en het motiefje op de achterzijde ligt. Schud de kaarten goed door elkaar en maak voor nu een gedekte stapel.

2. Het spelverloop

Nu je een gedekte stapel hebt, moet je deze stapel weer opdelen.

  1. Maak een stapel van 10 kaarten zonder de kaarten te bekijken. Leg deze stapel met het cijfer zichtbaar omhoog. Dit is je Ligretto stapel.
  2. Leg nu 3 kaarten met het cijfer zichtbaar naar boven naast je andere 10 stapel kaarten. Speel je met 2 spelers, dan speel je met 5 kaarten. Speel je met 4 spelers speel je met 5 kaarten.
  3. De overige kaarten houd je in hand en zorg dat de andere spelers je kaarten niet zien.

3. Speel het spel

Wanneer iemand Ligretto roept, begint het spel. Je hoeft niet op je beurt te wachten maar mag gewoon gaan spelen. Dit kan voor een chaos zorgen. Spelers moeten hun kaart gaan afleggen. Dit moet op kleur gebeuren en op stijgende cijfers (1/tm 10). Je mag de kaarten uit je handen gebruiken en en uit jouw rij. Gebruik je een kaart uit je open stapel? Dan moet je een kaart uit de dichte stapel opvullen in jouw rij. Kun je geen kaarten wegleggen, leg dan drie kaarten  uit je hand met het cijfer zichtbaar naast je neer. Doe dit totdat er een 1 opduikt. Leg deze kaarten in het midden.

4. Het einde

Wanneer een speler Ligretto stop roept, stopt het spel. Er mogen GEEN kaarten meer worden opgelegd. Dan volgt de puntentelling. Sorteer alle kaarten die in het midden liggen met het motiefje op de achterzijde. Iedere kaart levert 1 punt op. Kaarten die in je eigen stapel liggen leveren 2 strafpunten op. Degene die als eerste 99 punten heeft, wint het spel.

Koop dit spel:

Logo Amazon

Koop dit spel bij Amazon

Ik wil dit kopen

Schrijf zelf een review

Koop dit spel bij de volgende winkels:
Logo amazon.com