Makkelijk

Keer op Keer

-
van de 5 sterren
Aantal spelers: 1-6
Geschikte leeftijd: 8 jaar

Het spel keer op keer is een echt familiespel. Je kunt het spel spelen met 1 tot 6 spelers vanaf 8 jaar. Het spel duurt ongeveer 20 minuten en is niet heel moeilijk om te spelen. Hou je van dobbelsteen spellen? Dan is dit een aanrader om te spelen.

Hoe speel je het spel?

Hieronder geven we een uitleg over hoe het spel werkt.

1. Eigen scoreblad

Iedere speler krijgt een eigen scoreblad en een stift. Wanneer je aan de beurt bent, gooi je keer op keer zes dobbelstenen. Je kiest 1 gekleurde dobbelsteen uit en eentje met een cijfer. Kruis dit af op je scoreblad. Je kunt ook een zwart kruis of een vraagteken gooien. Dit zijn de jokers. Bij een zwart kruis mag je zelf bepalen welke kleur je wegstreept. Bij het vraagteken mag je een cijfer tussen de 1 tot 5 wegstrepen.

2. Vakjes wegstrepen

Je mag alleen een kruisje zetten in kolom H of naast een eerder weggestreepte vakje. Nadat jij twee dobbelstenen hebt gekozen mogen de andere spelers de overige dobbelstenen kiezen en eventueel vakjes wegstrepen. Het spel is afgelopen wanneer een speler twee kleuren volledig heeft weggestreept.

3. Puntentelling

Er zijn meerdere manieren om punten te verdienen:

  • Door een kleur volledig weg te strepen, de eerste speler krijgt 5 punten de andere spelers 3.
  • De eerste speler die een kolom volledig heeft weggestreept krijgt de meeste punten. De andere spelers krijgen minder punten wanneer ze later een kolom volledig wegstrepen.
  • Wanneer je minder jokers inzet krijg je meer punten.
  • Voor alle sterren die je niet hebt kunnen afstrepen krijg je 2 minpunten.

Conclusie

Het is een erg leuk spel om te spelen. Het is een simpel maar leuk spel. Met een groter groepje is dit vooral leuk om te spelen. In het begin lijkt het handig om de jokers te gebruiken (zwart of vraagteken) maar het heeft invloed op de puntentelling. Hou je van dobbelsteen spelen? Dan is dit spel zeker een aanrader.

 

Koop dit spel:

Logo Amazon

Koop dit spel bij Amazon

Ik wil dit kopen

Schrijf zelf een review

Koop dit spel bij de volgende winkels:
Logo amazon.com