Makkelijk

Dixit

-
4.2 van de 5 sterren
Aantal spelers: 3-6
Geschikte leeftijd: Vanaf 8 jaar

Dixit is een bordspel waarbij je, je verbeelding moet laten spreken. Er zijn weinig spelregels dus voor iedereen te moeilijk. Het spel is te spelen met 3 tot 6 spelers en vanaf 8 jaar. Iedereen krijgt 6 kaarten met mysterieuze tekeningen.

Om de beurt is een speler aan de beurt. Die speler moet een kaart kiezen uit zijn hand en daarbij een woord of zin bedenken. Probeer je tegenstanders goed in te schatten en een niet te moeilijke maar ook geen makkelijk woord of hint te bedenken. De spelers moeten dan 1 kaart uit hun eigen hand kiezen die het beste bij de hint past. Alle kaarten worden geschud en open op tafel gelegd. Dan is het de bedoeling om de kaart uit te kiezen die van de verteller is.

Laat je dus niet misleiden door de andere kaarten maar zorg dat anderen op jouw kaart stemmen zodat je punten krijgt.

Hoe speel je het spel?

Hieronder geven we een uitleg over hoe het spel werkt.

Dixit 1

1. Verdeel de kaarten

Leg het bord op tafel en iedereen kiest een kleur konijn. Daarna iedereen krijgt 6 kaarten. Op deze kaarten staan mysterieuze tekeningen.

Dixit 2

2. Bedenk een woord of hint

1 speler is aan de beurt en kiest een kaart uit. Bij deze kaart moet hij/zij een woord of hint bedenken. Alle andere spelers moeten een eigen kaart wat het beste bij het woord/hint hoort uitkiezen en aan de speler geven die aan de beurt is.

Dixit 3

3. Iedereen kiest een kaart

Alle kaarten worden open op tafel gelegd. De andere spelers moeten een kaart kiezen waarvan zij denken dat het bij de verteller hoort. De spelers waarop gestemd worden krijgen een punt.

Dixit 4

4. Als eerste bij het eindpunt.

Voor ieder punt mogen de spelers met hun konijn vooruit. Wie als eerste met zijn konijn bij het eindpunt is, wint het spel.

Conclusie

Dit spel heeft gelukkig niet veel en moeilijke spelregels. Daarom is het spel gemakkelijk voor iedereen te spelen. Ook is het een creatief spel om een woord of hint te bedenken bij de bijzondere kaarten.

Koop dit spel:

Logo Amazon

Koop dit spel bij Amazon

Ik wil dit kopen

Schrijf zelf een review

Koop dit spel bij de volgende winkels:
Logo amazon.com