Gemiddeld

De Crew: missie diepzee

-
4.5 van de 5 sterren
Aantal spelers: 3-5
Geschikte leeftijd: Vanaf 8 jaar

De Crew is een kaartspel waarbij je samen moet werken en missies gezamenlijk moet voltooien. Je wint of verliest dus samen als groep.

In dit spel krijg je 30 missies die variëren van makkelijk tot moeilijk. Je begint met een makkelijke missie die je samen moet oplossen. De missies worden steeds moeilijker. Dit kaartspel is een vervolg op “de Crew: missie planeet”. Het verhaal gaat over een missie waarbij je met je team naar de bodem van de Stille Oceaan moet. Daar zou namelijk een verloren beschaving zijn. Deze missie doe je vanuit een onderzeeboot. Vervolgens moet je 30 missies samen oplossen.

Tijdens deze missies mag je niet praten en overleggen met je teamgenoten. Je moet deze missies oplossen zonder dat er over gesproken of overlegd mag worden. Je moet dus slim op elkaar inspelen wat kan leiden tot succes.

Hoe speel je het spel?

Hieronder geven we je een uitleg over hoe het spel gespeeld moet worden.

1. Het begin van het spel

Er zijn 40 speelkaarten die worden verdeeld onder de spelers. Er zitten ook onderzeebootkaarten tussen van 1 tot 4. Wie de kaart met de 4 heeft, is de kapitein en de startspeler. Je begint met missie 1. De kapitein mag beslissen of hij deze gaat spelen. Als hij past moet een de andere kandidaten deze opdracht aannemen. Zijn er meer of evenveel opdrachten als spelers, dan moet iedereen een opdracht doen.

2. Slag winnen

Zodra er een missie of meerdere is, begint het spel. Je moet slagen winnen. Leg jij de hoogste kaart van de gevraagde kleur neer, dan heb je een slag gewonnen. Je moet altijd meelopen, maar nog je geen kaart van de gekozen kleur hebben, dan mag je een andere kleur opleggen maar zal je niet winnen.

3. Leg de opdracht kaart neer

Tijdens de slag heb je opdrachten. Omdat de cijfers op de achterkant van de opdrachtkaart gelijk moet zijn aan de missie, kan het even duren voordat je de juiste kaart(en) hebt. Nu moet je tijdens het kaarten opleggen de missie gaan uitvoeren zonder dat er gepraat mag worden. Met de sonarfiche mag je 1 hint geven. Je mag 1 kaart opleggen en de fiche in het midden leggen. Dit betekent dat het je enigste kaart in die kleur is. Als je de fiche vanonder op de kaart legt, betekent dit dat het je laagste kaart is, of je legt hem aan de bovenkant. Dit is je hoogste kaart.

Conclusie

Het is een erg leuk spel om te spelen. Als je het spel voor de eerste speelt, kan de uitleg een beetje verwarrend zijn of veel. Er staat namelijk veel tekst in de handleiding. Het is geen ingewikkeld spel. Het leuke aan het spel is, dat je samen speelt. Je wint of verliest dus samen en kan dan opnieuw beginnen. Het is dus belangrijk om vooruit te denken.

Koop dit spel:

Logo Amazon

Koop dit spel bij Amazon

Ik wil dit kopen

Schrijf zelf een review

Koop dit spel bij de volgende winkels:
Logo amazon.com