Makkelijk

CuBirds

-
4 van de 5 sterren
Aantal spelers: 2-5
Geschikte leeftijd: Vanaf 8 jaar

Het is aan jou de taak om alle verloren vogels weer bij elkaar te brengen. Je hebt allerlei verschillende vogelsoorten en families. Denk aan de papegaai, eend, flamingo en nog veel meer.

Het doel is om zoveel mogelijk dezelfde vogels bij elkaar te krijgen. Dit doe je door vogels “in te sluiten” en te sparen. Op het moment dat je 7 verschillende vogels bij elkaar hebt weten te sparen, ben je de winnaar. Je moet er natuurlijk wel wat moeite voor doen. Een flamingo is moeilijker bij elkaar te sparen dan een roodborstje bijvoorbeeld.

Hoe speel je het spel?

Hieronder geven we een uitleg over hoe het spel werkt.

CuBirds: kaarten op tafel

1. Begin van het spel

Schud de kaarten en leg 4 rijen van 3 vogels. Er mogen per rij geen dubbele vogels liggen. Iedere speler krijgt 8 kaarten om mee te starten en 1 open kaart. Dit is het begin van je verzameling. Je moet verplicht een vogel wegleggen. Dit gebeurt aan de linker of rechter zijde van een vogel rij. Je moet alle vogels van 1 soort aanleggen die je hebt.

CuBirds: het spel spellen

2. Verdere verloop

Als de vogels die weglegt in de rij liggen, dan mag je deze wegpakken en zijn deze van jou. De aangelegde vogels moeten in dezelfde rij worden aangelegd. Kan je geen vogels aansluiten, dan moet je 1 kaart zomaar wegleggen en twee nieuwe kaarten van de stapel pakken. Eindig je de beurt met een lege hand, dan moeten de andere spelers hun kaarten inleveren en krijgen ze nieuwe.

CuBirds: winnaar

3. Hoe win je het spel?

Je kunt het spel winnen door 7 families van vogels te hebben gemaakt. Op de kaart van de vogel staat hoeveel kaarten je nodig hebt voor een complete familie.

Conclusie

Het is een erg leuk spel om te spellen. De uitleg kan op het begin een beetje ingewikkeld zijn maar zodra je het spel speelt wordt alles duidelijker. Wat het leuk maakt aan dit spel is dat je alle dezelfde vogels moet wegleggen, dat maakt het spel onzeker en zo krijg je elke keer weer andere kaarten in je had. Ook het pest gedeelte maakt het onzeker. Wanneer een speler zijn hand leeg maakt, moet iedereen zijn kaarten inleveren en krijgen nieuwe. Als je net aan het sparen was kun je overnieuw beginnen.

Koop dit spel:

Logo Amazon

Koop dit spel bij Amazon

Ik wil dit kopen

Schrijf zelf een review

Koop dit spel bij de volgende winkels:
Logo amazon.com