Makkelijk

Codenames

-
4 van de 5 sterren
Aantal spelers: 2-8
Geschikte leeftijd: Vanaf 8 jaar

In het spel Code Names is het de bedoeling om als eerste contact te maken met spionnen. Je speelt dit spel in twee teams. Je legt 10 kaarten op tafel. Dit zijn je spionnen. Een teamlid van ieder team weet welke drie kaarten bij zijn team horen.

Het is de bedoeling dat het teamlid aan de hand van 1 woord zorgt dat de andere teamleden weten welke spionnen op tafel bij hun horen.  Het team dat dit als eerste weet en raad, wint het spel. Je moet dit spel met minimaal 2 spelers spelen en kan met maximaal 8 spelers.

Hoe speel je het spel?

Hieronder geven we een uitleg over hoe het spel werkt.

Codenames spel 1

1. Leg kaarten op tafel

Leg de woord kaarten op tafel. 5 rijen van 5. Maak twee teams en kies 1 persoon van ieder team en kies welke kleur je wilt zijn: rood of blauw. De captains zien op het kaartje wat voor hun ligt welke woorden er geraden moeten worden.

Codenames spel 2

2. Raad de woorden

Per iedere beurt mogen de captains een woord zeggen dat minimaal twee kaarten omschrijft. De andere spelers moeten aan de hand van het woord, kaarten kiezen waarvan zij denken dat bij hun team hoort. Hebben zij dat goed, komt er een blauw of rood kaartje op te liggen.

Codenames spel 4

3. Niet alle woorden hebben een kleur

Zoals je ziet zijn er ook woorden die geen punten opleveren. Dan leg je een grijze kaart neer. Dat levert geen punten op.

Codenames spel 5

4. De zwarte spion

Wanneer een team per ongeluk het kaartje aanwijst met de zwarte spion, heeft het team verloren en wint het andere team.

Codenames spel 3

5. Meeste kleuren wint

Het team dat als eerste al hun kaarten met kleuren raadt, wint het spel.

Conclusie

Het is een erg leuk spel om te spelen. Het is soms nadenken om een woord te verzinnen wat bij de kaarten past en het raden zorgt soms ook voor logisch nadenken.

Koop dit spel:

Logo Amazon

Koop dit spel bij Amazon

Ik wil dit kopen

Schrijf zelf een review

Koop dit spel bij de volgende winkels:
Logo amazon.com