Makkelijk

Beverbende

-
4.8 van de 5 sterren
Aantal spelers: 2-6
Geschikte leeftijd: Vanaf 6 jaar

Bij het spel Beverbende is het te bedoeling om na 6 beurten zo min mogelijk punten te hebben. Iedere speler krijgt 4 omgedraaid. De twee buitenste mogen aan het begin worden bekeken. Het is de bedoeling om de hoge kaarten in te ruilen voor lage kaarten.

Iedere beurt trek je een kaart van de stapel. Deze kaart houdt je voor jezelf. Wanneer het een kaart is die je niet wilt, leg je hem op de stapel. Wil je de kaart wel, dan ruil je de kaart met 1 van de 4 die voor je liggen. Je moet ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk kaarten verzameld. dus 0, 1 of 2. Er zijn rode kaarten, hiermee mag je een actie uitvoeren. Bijvoorbeeld een kaart ruilen met een andere speler, nog een kaart pakken van de stapel of 1 van je kaarten bekijken.

Hoe speel je het spel?

Hieronder geven we een uitleg over hoe het spel werkt.

Beverbende spel 1

1. Kaarten worden geschud en verdeeld

Iedere speler krijgt 4 kaarten. Deze kaarten liggen omgedraaid op tafel. Alleen de twee buitenste mogen aan het begin worden bekeken. Het is dan de bedoeling om zoveel mogelijk lage kaarten te verzamelen.

Beverbende spel 2

2. Pak een kaart van de stapel

Als een speler aan de beurt is, trekt zij een kaart van de stapel. De kaart houd je voor jezelf. Is het een lage kaart en wil je deze? Dan ruil je de kaart met 1 van de 4 voor je. Zorg dat niemand je kaart ziet.

Beverbende spel 3

3. Nog een kaart pakken

Deze kaart zorgt ervoor dat je nog een keer een kaart van de stapel mag pakken.

Beverbende spel 4

4. Ruilen

Je mag 1 van je vier kaarten ruilen met een andere speler. Zorg dat je een lage kaart pakt van je tegenstander.

Beverbende spel 3

5. Kijk een kaart

Met deze kaart mag je 1 van je 4 kaarten bekijken. Zijn er kaarten die je niet weet? Dan kun je hiermee kijken wat je hebt liggen.

Beverbende spel 5

6. Beverbende!

Wanneer iemand Beverbende roept, mag iedereen nog 1 ronde behalve degene die Beverbende roept. Daarna draait iedereen zijn kaarten om en telt het aantal punten op. Heb je nog een rode kaart liggen, dan moet je een kaart pakken van de stapel. Net zolang tot je een cijfer kaart hebt. Degene met de minste punten wint.

Koop dit spel:

Logo Amazon

Koop dit spel bij Amazon

Ik wil dit kopen

Schrijf zelf een review

Koop dit spel bij de volgende winkels:
Logo amazon.com